september 19, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Öka vinsten utan att öka inkomsten söker Ziyan Food snabbt efter ny tillväxt

4 min read
Ziyan -livsmedel faller i en konstig prestationskrets utan att öka inkomsten.Enligt den finansiella rapporten som släpptes av Ziyan Food minskade

Ziyan -livsmedel faller i en konstig prestationskrets utan att öka inkomsten.Enligt den finansiella rapporten som släpptes av Ziyan Food minskade rörelseresultatet 2023 med 1,46%år -år, men nettovinsten ökade med 49,46%.När det gäller tillväxten av vinst minskade förklaringen av Ziyan -maten när priset på råvaror minskade och kostnaden kontrollerades effektivt, men ingen förklaring av intäktsnedgången.Från de specifika uppgifterna i den finansiella rapporten kan man se att 2023 har de viktigaste produkterna och andra produkter av Ziyan -mat och andra produkter minskat, vilket också anses vara en av orsakerna till nedgången i intäkterna från Ziyan.

Ökande inkomst utan att öka inkomsten

Ziyan Food, som noterades i september 2022, minskade intäkterna 2023.Enligt finansiella rapporter uppnådde Ziyan Food rörelseresultatet på 3,55 miljarder yuan 2023, ett år -årigt minskning med 1,46%;Trenden med nedgången i intäkterna fortsatte fram till det första kvartalet 2024. Information om finansiell rapport visade att Ziyan -maten uppnådde rörelseresultatet på 695 miljoner yuan under första kvartalet, ett år -års minskning på 8%; , en ökning med 20,87%år -år.

Nedgången i priset på råvaror är det främsta skälet till ökningen av vinsttillväxten för lila svalor.Ziyan Food uppgav i den finansiella rapporten att priset på råvaror har närmade sig intervallet från tidigare år, och företaget har optimerat leveranskedjan, förbättrar produktionstekniken och stärkt teknisk omvandling för att uppnå kostnadsminskning och effektivitet. Vinsten har förbättrats kraftigt.Även om priset på råvaror sjönk ökade vinsten från Ziyans mat 2023, men jämfört med tidigare år av prestanda har dess nettovinst 2023 inte återställt till nivån 2020.Enligt de finansiella rapportuppgifterna var nettovinsten för Ziyan-livsmedel från 2020-2022 358,7 miljoner yuan, 327,6 miljoner yuan respektive 221,8 miljoner yuan.

Det är värt att notera att Ziyan Food inte gjorde en specifik förklaring i den finansiella rapporten om att detta kan vara relaterat till dess huvudproduktinkomst.Den finansiella rapporten visar att de viktigaste produkterna från Ziyan -mat är färska varor, inklusive make och hustru lungskivor, fjäderfäprodukter etc.År 2023 uppnådde Ziyan Food Fresh Products rörelseresultat på cirka 3,04 miljarder yuan, ett år -års minskning med 1,71%; 5,72%.

När det gäller föreställningen svarade en reporter från Peking Commercial Daily inte genom att ringa den officiella webbplatsen för Ziyan Food.Men från feedbacken på konsumentsidan blir de dyra och små mängderna en poäng för många konsumenter.

”60 Yuan, en av mina vuxna är inte full” ”Vikten blir mindre och mindre, och smaken är inte så läcker som tidigare.” ”Det är dyrt under året, jag köpte 40 yuan, men jag känner ingenting. ”I kommentarområdet i Yanbaiwei Jidian Store och Tmall Ziyan Baiwei Chicken Flaggship Store har många konsumenter rapporterat att produktsmaken har förändrats, mängden är för liten osv. Och konsumenterna misstänks för att bli missbrukat. Det finns kyckling Fötter och grisöron, oavsett om det är av misstag blandat eller okänt. ”

Shen Meng, chef för Xiang Song Capital, sa att från tidigare finansiella rapportdata kan man se att även om vinsterna för Ziyan mat 2023 har stigit, har de misslyckats med att bryta igenom den tidigare prestationen, som visar till en viss viss omfattning.

Utländsk marknadssökningsökning

Kanske för att förbättra inkomsten har Ziyan Food öppnat och utvecklat marknader som sina ansträngningar för affärstillväxt. Sök utomlands affärsutveckling.

Butiksutvidgning är en av de viktigaste uppgifterna för Ziyan Food 2023.Enligt den finansiella rapporten, i slutet av 2023, nådde det totala antalet Ziyan Foods över hela landet 6205, en ökning med 8,96%år -år.Samtidigt, för att påskynda utländsk affärsutvidgning, grundades Ziyan Food i maj 2023, och den första omgången av utländsk marknadspersonal genomförde företagsledning och simulering av praktisk utbildning.Efter att ha genomfört undersökningar och marknadsmiljöinspektioner av de australiska och amerikanska marknaderna har australiska byråavtal undertecknats, och strategiskt samarbete med Dahua Group och Chuangfeng Group har nått strategiskt samarbete i den amerikanska marknadsutvecklingen.

Det är värt att notera att en så stark acceleration av butiker och marknadsutveckling också har orsakat en kraftig ökning av försäljningskostnaderna för Ziyan -mat.År 2023 nådde Ziyans livsmedelsförsäljningskostnad 217,4 miljoner yuan, en betydande ökning med 58,74%år -år.Ziyan Food medger i den finansiella rapporten att det främsta skälet till ökningen av företagets försäljningskostnader är att ”utveckla nya underavtal, utvidga nya områden, öka reklamkostnaderna och öka motsvarande försäljningspersonal.”

Enligt Jiang Han, en seniorforskare vid Pangu Think Tank, kan utvecklingsmodellen för Ziyan Food skilja sig från Halo -lade -Sienföretag som Zhou Heiya och Juewei.Ziyan Food odlas huvudsakligen djupt på måltiden Loquat, uppmärksam på produktinnovation och utveckling och kontinuerligt utvidga konsumentscenerna.Med ökningen av antalet butiker ger det också ett visst kostnadstryck, till exempel att öka kostnaden för hyran, arbetskraft, etc. Detta kan också vara ett av orsakerna till företagets inkomstnedgång.Dessutom behöver nya butiker en viss tid för att uppnå lönsamhet, och detta kommer också att påverka företagets totala intäktsprestanda.

Ziyans mat inser också att det finns en viss risk för marknadsutveckling Stor, men dess investeringsavkastningscykel har viss osäkerhet.Ziyan Food sa i den finansiella rapporten.

Den kinesiska livsmedelsindustrins analytiker Zhu Danpeng anser att nedgången i råmaterialpriserna ger en viss kostnadsfördel och vinstutdelning till uppfyllande industrin.Som ett märke i östra Kina har Ziyan Food gradvis blivit ett pan -national varumärke genom layout under de senaste åren, men det har inte riktigt blivit ett nationellt varumärke.

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.