september 19, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Den varma vintern är varm, mitt nyårsafton Matminne | Vinterläxor

12 min read
När du pratar om det nya året får du inte prata om nyårsafton; Mer uppriktigt än en varm och ångande middag.Just nu, inte bara resenärerna som samla

När du pratar om det nya året får du inte prata om nyårsafton; Mer uppriktigt än en varm och ångande middag.Just nu, inte bara resenärerna som samlades vid bordet vid bordet, utan också den unika smaken som de fyra haven har förde från de fyra haven.Oavsett om det är fattigdom eller rika, eller i söder, har nyårsaftonen för varje hushåll sitt eget unika smaklösenord -Detta lösenord kan inte knäckas och det är svårt att kopiera.

Men när Guanzhi, på vårfestivalens framtid, kan detta lösenord föra dig tillbaka till matbordet i hans hemstad själv, hålla ett glas med vänner och släktingar och värma den kalla vintern –Om du väljer mitt nyårsminne är det nyårsafton.

Riskakor och risakor, som namnet antyder, är en slags tidsutnyttjad mat under det nya året -bearbetning av glutinous rismjöl och ångar i en kruka, som kan beskrivas som extremt enkla när det gäller produktionsmetoder.Och det är så enkelt som gör att riskakor visar många unika uppträdanden i hela landet:

Kantonesiska gör risakor, blanda med glutinous rismjöl och boende med sex till ett, och tillsätt sedan sirapen innan du ångar; Pound It -Om du ytterligare utökar definitionen av risakor, så kan den gula riskakan gjord av röda jujube med gula risnudlar i Shandong och Shanxi också.

Varför är den lilla riskakan, så magisk, kan kollapsa regionen och slå rot i alla delar av landet?Om du vill svara på den här frågan måste du återgå till den första hållningen av riskaka -glutinous ris.

Anledningen till att glutinous ris är mycket populärt i tusentals år är faktiskt inte komplicerat: det glutinösa riset i sig har många kedjestärkelseinnehåll, så stärkelsepastan är också starkare -om det glutinösa riset tillagas i ett ris, polerat i pulver eller Pulver eller det är eller det är polerat eller polerat.Tänk på det, på den kalla vinterdagen, äta en varm, söt och halt riskaka, så att stärkelse ger kalorier till din kropp, så att frisläppandet av socker för att tillfredsställa din ande – inte letar du efter den ?

Även om det fortfarande finns betydande skillnader i norr -South risakor.Men i allmänhet kan det erövra många smakskillnader i norr och söder, och samtidigt dyker upp på nyårsabellen för många människor över hela landet.

Tala tillbaka till min nyårsafton, om min riskaka.

Liksom många människor i Shandong vill vår familj också göra gula riskakor på nyårsafton -om definitionen av det döda kortet definieras, den här typen av kaka gjord av gult ris, kan kakan gjord i den antika boken inte vara Betraktas som ris kaka -men under det nya året vad kan jag äta för riskakor?

Det finns mycket få typer av material som krävs för att göra gula riskakor, främst gula risnudlar och jujube -min familj använder i allmänhet den Hetian Jujuube som har tagits av den stora syster -in -lagen som arbetar i nordväst.Jujuuben måste kokas något med kokande vatten, cirka fyra eller fem minuter, och behandla sedan de gula risnudlarna -Ställ de gula risnudlarna i lämplig contain -förmögenhet.

Använd sedan den kalla jujube för att sätta det torra vattnet på botten av jujube och strö sedan jämnt med gula risnudlar -efter plattning kan du sätta ett annat lager jujube och strö med en gul risnudlar -så att du kan göra Som mest kan du göra högst, du kan göra högst, du kan göra högst, du kan göra högst.

I det här steget kan du gå till potten för att ånga.Kallt vattenkruka, ånga i cirka tio minuter på låg värme efter kokande vatten och sedan ånga på hög värme i 30 till trettio fem minuter -efter ångande kan du klippa den och njuta av den direkt.

Till skillnad från många platser norr om floden Huaihe, äts den gula riskakan mer som en stapelmat på matbordet, inte som en efterrätt.Eftersom smaken är söt och söt kan den också smaka lite bitterhet,Så många gånger måste du samarbeta med en liten mängd vitt socker som doppar i största utsträckning för att förstå läckerheten i den gula risskakanVäsenMen även om det är en stapelmat, som annat glutinöst rismjöl av risakor, om den gula riskakan äter för mycket på en gång, kommer det också att ge en betydande börda på matsmältningssystemet … snälla ha också en Måttlig kost.

Efter att ha introducerat den gula risskakan finns det faktiskt en oumbärlig glutinös risrätt i min familjemiddag -Babao ris.Eftersom min farfar kommer från Bengbu, Anhui, är historien om plantering och ätande glutinous ris ganska lång, så de åtta skatterisen med glutinous ris som sjunger huvudpersonen har naturligtvis blivit finalen i min familjs nya års kvällsmiddag.

Åtta skatteris används vanligtvis i södra glutinous ris, det vill säga ris (norra glutinous ris är mestadels japonica ris, japonica är rund och riset är långt).Tvätta först det valda glutinösa riset i cirka tre till fyra timmar -det här är att få det kokta riset att känna sig mer kraftfull.

Ånga därefter det blötade glutinösa riset i potten och blanda det sedan i späck, socker, Osmanthus, och rör om väl -även om du bör lukta den söta lukten av glutinous ris just nu, är detta inte över.

De sista stegen måste vara belagda med torkad frukt, torkad frukt och andra botten i lämplig behållare. Enligt ett lager skikt … lagen om ett -skiktris i ingredienser, tillsätt sedan röda datum, korn, lotusfrön, longan och andra ingredienser, och slutligen har fått med honungsbönor och torkad frukt -eftersom det glutinösa riset som används är Ångade i förväg, så det finns ingen begränsning av de specifika skikten av lager -jag har sett det tolv -skiktet Babao -ris i Nanjing, men storleken på ångaren hemma är begränsad. .. Även om det inte är möjligt att äta det direkt när du plockar upp skeden just nu, är du upptagen.De många kryddorna som blandades i det glutinösa riset innan smälte helt, och sötheten hos varje mezzanin trängde också in i riset perfekt.

Under vintermånaden, med en sådan söt och läckerhet som fäst den vackra betydelsen av Babao -återföreningen för att välkomna det nya året, är det verkligen lämpligt … ”Shan Hai Jing” sa: ”Giften till tillbedjan, använd 稌 稌” , Orsakerna till de gamla gudarna är läckra.

Att säga att den absoluta huvudpersonen vid nyårsaftonen, dumplingarna i söder, dumplingarna i norr är naturligtvis obehagliga -men innan jag pratar om dumplingarna på nyårsaftonen på nyårsafton, kan jag fortfarande hjälpa Men säg att jag älskar att äta hos ungdomarna.

Generellt sett är den norra unga åldern vanligtvis inställd i den 23: e månmånaden i månkalendern -när dagen är här, betyder det att nedräkningen har börjat räkna när nyårs ankomst är att vårfestivalen, svepande, rakning Och badet är också på denna dag.På denna dag är det lika minnesvärt, traditionen för vår familj är att äta ravioli.

Den här typen av mat är också ganska lång -samma -liksom för 1 500 år sedan dök det upp i push av den nanqi -utbildaren Yanzhi: ”Dagens ravioli, formen är som månen, världen är väl.” Att äta ravioli i söder var redan en betydande tradition.I Tang -dynastin, enligt en inspelad meny ”Tailing Banquet”, var de stora hushållen vid den tiden bra för en ”tjugo -fyra solvillkor”.Efter Song -dynastin förlängde Song -dynastin också stilen ”Twenty -Four Solar Term” och satte en mängd olika slags ravioli i en skål med konsumtion, kallad ”Baiwei Shan” -och förutom de många tricks, Det finns många soppor som lagar ravioli -soppan.

Tang -dynastinavdelningen skrevs i anteckningarna ”Xiyang Diverse”, och soppan från Xiao -familjen i Chang’an City kan laga te. direkt för att slipa bläck!Men i Qing -dynastin förföljde gourmarna inte längre lättheten i soppan.Men oavsett hur ravioli utvecklas under de långa åren, har denna populära norra -sydliga och lätt -till -eat läcker smak länge varit en av de bästa belöningarna för upptagen vinter.Väsen

Som nämnts tidigare, som en populär mat som har varit populär, finns det naturligtvis många ”underarter”: Cantonese Wonton, den yttre huden blandas med ägg, fyllningarna används mest i räkor, mjuka och läckra; Enkelt, efter att den röda soppan är överväldigad är den full av kryddig och doftande; , de är olika.

Och det kaos som vår familj äter under det yngre året är Jiangnan Xiaoyu -ett litet huvud, tunn hud,Fyllningen skärs av Sanfei och sju tunna fläsk, tillför en liten mängd lök ingefära till doft och en liten mängd rå sojasås och saltkryddor.När lindningen är lindad är soppan på den krokiga soppan gjord av vatten, läggs in en liten mängd grön lök, peppar, salt och späck efter smak, och en liten mängd tång och räkhud kan tillsättas.VäsenEfter matlagning är de nya karaktärerna huvudet.

Även om jag fortfarande föredrar ravioli än dumplings kommer huvudpersonen på nyårsaftonen fortfarande inte att förändras.Även om dumplings historia är mycket kortare än ravioli, kan de tidigaste bara spåras tillbaka till ”Hedu” eller ”horizi” av sångdynastin, och den allmänna maten ångades vid den tiden.Tills Khitan, kvinnor, Mongoliet steg successivt. det kinesiska nyåret.

Men om du tänker på det, på den kalla vintern, måste en stor mängd energi som konsumeras av kroppen kompletteras i tid, så kalorifattig mat krävs.Och en liten dumpling kan innehålla en mängd olika ingredienser, från kött till grönsaker, till ägg skaldjur, det är verkligen ”allmänt.”Dumpling -huden tillverkad av mjöl är ett högt stärkelseinnehåll i dalbalkar.Naturligtvis, i det moderna och moderna, kan dumplings äta när som helst, men dumplingarna på nyårsafton har en unik känsla av ritual–Den varma bilden av familjen som sitter tillsammans för att rulla huden för att göra dumplings kan inte ersättas av andra livsmedel ändå.VäsenTill och med min favorit Ravioli, det mesta av huden är gjord av maskiner.

Jag tror att detta förmodligen är det främsta skälet till att dumplings ersatte sin ravioli och så småningom bli huvudpersonen på nyårsafton.

När det gäller de andra recepten på nyårsaftonen, särskilt kategorin ”Kyckling, anka och fisk”, har tullen mycket olika sedvänjor, och det är naturligtvis svårt att säga.Numera kan de traditionella rätterna i varje hushåll också ändra de traditionella rätterna i hushållen.

Därför bestämde jag mig för att prata om de två specialesnacks, vårkakor och vårrullar från vårt kinesiska nyår.

Antingen vårkakor eller vårrullar, ordet ”vår” används för att möta våren, och betydelsen av han chun är självförklarande.Gör vårkakor den första dagen av det nya året.Den tidigaste vårkakan har sitt ursprung på våren av Tang -dynastin, medan vårplattan i Tang -dynastin härstammar från den äldre ”Food Wu Xin” -traditionen -efter alla,Hur kan du inte missa den krispiga och ömma smaken efter den långa vintern?För närvarande äter färska färska grönsaker på våren, och tillfredsställelsen av läpp och tänder är full av doft, men det är långt ifrån vad stort fisk och kött kan ersätta.

På tal om traditionen att ”äta wuxin”, vilka grönsaker som är dessa fem xin, har det funnits divergerande åsikter.Fram till Ming -dynastin förklarade Li Shizhen i ”Compendium of Materia Medica” att det inte bara finns fem typer av Wuxin, utan den hänvisar till färska säsongsgrönsaker som grön lök, vitlök, purjolök, artemisien, senap, 蓼, etc. och till och med inkluderar våldtäktplantor och koriander.Ur traditionell kinesisk medicin förändras klimatet till kylan på våren, men dessa grönsaker kan vara kalla och kalla, och att äta mer är bra för kroppen!

Traditionen med ”Food Wulin” nådde Tang -dynastin och förbättrades snabbt av Nobles of Jinyi Jade Food, som blev ”Spring Disk” för ”Spring Banquet”.Förutom de rikare typerna av grönsaker -lät, spenat, koriander och vit rädisor läggs också till, och ”vårkakor” och doppsås läggs också kreativt—— Föreställ dig att när piga först skär grönsakerna i fina rivor, rullas matgästerna med pannkakor doppade i sås, vilket verkligen är mer elegant än att direkt tugga sallad.I sin dikt ”Lichun” erinrade Shi Sheng du att vårskivan han åt när han var i Peking var ”ut ur den höga dörren och den vita jadeen, grönsakerna passerade fibern och skickade de gröna rivorna”.Och nu när jag är ute av mat har jag inte en fruktbar mage, och vårskivan är naturligtvis kvar.

Även om Tang -dynastin redan inkluderade en pannkaka som heter ”Spring Cake”, var det inte förrän Ming -dynastin ”vårkakan” som ”vårplattan” officiellt ersattes.Anledningen är faktiskt ganska enkel -vårkakorna är inte längre folien av säsongsgrönsaker, och de blir fortfarande den nya favoriten bland människors smak.”Kejsaren Jingshi Ji Sheng” registrerar att de civila vid den tiden var ganska speciella när det gäller att äta vårkakor.I ”melodin av melodi” i Qing -dynastin, en vårkaka -ätmetod som var populär i Peking spelades också in.

Naturligtvis, som junior av vårkakor, kommer uppkomsten av vårrullar att vänta tills Qing -dynastin.Enligt ”ding ding collection” är vårrullarna för närvarande inte annorlunda från idag: nudlarna är lindade i skinka, fläsk, kyckling, säsongsgrönsaker etc.När den stekt gyllene och krispiga, ta bort den och bita den krispiga och söta -är detta också ett nöje med ”bettfjäder”.

Naturligtvis, precis som de senaste historiska köket, har vårkakor också många ”underarter” i alla delar av landet -de södra Fujian -kakorna, Silk -dockorna i Guizhou, de tre sidenrullarna i Shanghai, Taro Mud Rolls i Guangdong, etc. .. till och med ”äggrulle” och ”vårrulle” på nordamerikanska kinesiska restauranger betraktas också som de avlägsna släktingarna till vårkakor–Men i alla fall, från söder till norr, från utlandet till utlandet, avsiktligt eller oavsiktligt, smakar alla smaken från tidig vår, vilket är riktigt romantiskt nog.Väsen

Vårkakan gjord av min familj har inget speciellt.Rör sedan -frisk fläsk, spenat, spenat och fläktar för att laga fyllningen.Ta en bit, vänta tills den krispiga och söta löken, den salta doften av grönsaksuppfyllningen och tjockleken på doppsåsen rusade till tungans spets, vilket får människor att slutaVäsen

På samma sätt, om fyllningen och andra ingredienser, till och med hörnen på nyårsafton, kan användas för att blåsa vårrullarna.Fyll fyllningen i vårrullen, försegla den med äggvätskan och stek den.

Naturligtvis, om maten under mitt minne, är det bara toppen av isberget här, men det verkar för mycket att prata om det.Jämfört, jämfört med den enkla aptiten, är det roliga med livet i dessa livsmedel ännu mer berusande -mer viktigt, den optimistiska inställningen som återspeglas av de livsmedel som är unik och pinnacked med vacker mening, även om även den inte har förändrats genom tusentals av år.Även om tullen är långt borta och låten är tyst, men denna vackra anda är fortfarande kvar, kommer detta nya år inte att ha något årVäsen

Tja, ”Går till de nya åren och ett nytt år, det finns bättre blommor på våren.” Jag önskar alla läsare ett lyckligt kinesiskt nytt år i förväg och lycka till.Vänligen ta hand om det i framtiden.

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.