september 19, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Det första kvartalet 2024 har gått.

6 min read
Enligt de senaste uppgifterna från National Bureau of Statistics, under det första kvartalet 2024, var den totala detaljhandelsförsäljningen av s

Enligt de senaste uppgifterna från National Bureau of Statistics, under det första kvartalet 2024, var den totala detaljhandelsförsäljningen av sociala konsumentvaror 12032,7 miljarder yuan, en ökning med 4,7%år -år.Bland dem ökade detaljhandelsförsäljningen av spannmål, olje-, livsmedelsprodukter med 9,6%respektive 6,5%med en genomsnittlig tillväxttakt.

Under det första kvartalet 2024, vilka nya förändringar har dykt upp i livsmedelsindustrin?Vad kommer att hända årets utvecklingsvind?

Den 18 april hölls 2024 Southwest Food Entrepreneurs Innovation and Growth Conference, som var värd av Chongqing Food Industry Association, Chongqing Culinary Association och Chengdu Food Industry Association, i Chongqing.Den första livsmedelsinformationen kommer att diskuteras och studeras livsmedelsindustrins framtida utveckling med majoriteten av människorna i livsmedelsindustrin och bedriver livsmedelsindustrins innovation och tillväxt.

Under de senaste åren har livsmedelshandelsindustrin kontinuerligt förnyat och utvecklats, till exempel online- och offline -integration, anpassad produktion och intelligenta tjänster, vilket ger nya möjligheter och utmaningar till livsmedelsbutiken.

Online- och offline -format shuffle omformning

Konsumenternas valpreferenser för kanaler och produkter intensifieras också.Data visar att försäljningen av livsmedels- och dryckerna påskyndar överföringen av online, och innehåll E -handel som representeras av Douyin och Xiaohongshu blir en viktig tillväxtmotor.

Genom att ta mellanmål som ett exempel, 2023, sjönk dess försäljning i omni -kanal 1%år -år, men andelen av Douyins försäljning ökade från 2,5%till 3,7%, och försäljningen ökade 49,4%år -år. Försäljningen ökade också 4,2%respektive 2,6%år -år.

Som en viktig försäljningskanal för mat har offline genomgått stora förändringar i marknadssituationen.Traditionell affärsöverföringsförsäljning har minskat, och utvidgningen av butiker har avtagit.

Under de senaste två åren har nyheten om att stänga butiker i stora affärssystemsystem fortsatt.År 2022 fanns 58 Carrefour China -butiker, och 106 butiker stängde butiken under första halvan av 2023; Platser 2023; Wal -Mart successivt successivt successivt.

När butikerna i Peking Carrefour, Wal -Mart och andra butiker drogs tillbaka, attackerade stormarknaderna som Hema och Qixian snabbt ”, och Sam, Costco (Kaishi) och andra lagringsmedlemmar attackerade och öppnade nya butiker.

Oavsett om det är en lagerföretag, en hård rabattkanal eller tillväxten av online -innehåll e -handel, ändrar förändringarna i dessa kanaler i huvudsak den nuvarande förändringen av konsumenternas efterfrågan:Ge konsumenterna högkvalitet och lågkostnadsprodukter, samtidigt som man är omfattande optimering av produktkvalitet, servicenivå och konsumentupplevelse.

Nya produkter är en viktig drivkraft för tillväxten av olika kategorier

Online- och offline -formaten har förändrats avsevärt.

Zhao Ting, chef för Emerging Business of Nelson IQ ChinaDela på forumet”Utvecklingstrender och innovationstillväxtmöjligheter för livsmedelsindustrin 2024”Det sades att enligt NIQ -undersökningar är kinesiska konsumenter mer benägna att shoppa med online -kombinationer. Konsumenternas behov i rätt tid.

Zhao Ting, chef för Emerging Business of Nelson IQ China

Zhao Ting påpekade att Nielson IQ huvudsakligen delar upp de faktorer som främjar kategori tillväxt i fyra kategorier: nya produkter, prisökning/prisreduktion, konsumtionsuppgradering och gammal produktförsäljning.Bland dem är nya produkter en viktig drivkraft för tillväxten av olika kategorier.

På konsumentsidan har konsumenterna en positiv konsumtionsinställning till nya produkter.I orsakerna till att imponera på konsumenterna att köpa nya produkter betraktas ”bättre erfarenhet” och ”ultra -hög kostnad -effektivitet” som faktorer för konsumenter när de väljer att köpa nya produkter. Det senaste.

Dessutom överförde varumärkesmotionella koncept, differentiering som ger konsumenternas känslomässiga värde och förbättrat online och offline samarbete för att främja hela produkterna i online- och offline -samarbete genom online -marknadsföring och kan stå ut i hård konkurrens.

Konsumenterna genomgår ständigt intergenerationella förändringar och användarens behov förändras ständigt.

Om den strategiska positioneringen av företaget inte är framåt och kategorin koncept inte är korrekta, kan de inte matcha behoven och längtan efter den nya generationen av konsumenterna, och de kan inte få sin fördel. kommer att träffas, och då kommer det grå ansiktet att återgå till ursprunget.

Så för varumärket, hur kan vi göra ett bra jobb med företagsstrategi och kategorininnovation?

2024 Enterprise Innovation Growtion Password: Firm Corporate Strategy+Stärk kärnkonkurrenskraften


Chen Chaohui, ordförande för Sichuan Baijia Akuan Food Industry Co., Ltd.Mat- och dryckes- och cateringindustrin förklarade i detalj i 2024 -innovationstillväxtlösenordet.

Han sa att även om de nuvarande marknadsmiljön, även om konsumentmarknaden har inte tillräckligt med förtroende, är branschens rullar allvarliga och priskonkurrensen intensifierats.”Men företagare bör inte avskräckas, eftersom livsmedels- och cateringindustrin är en evig stigande industri och en svag cykelindustri. Effekterna av makroekonomiska ansikten är relativt liten. Branschens ombyggnad, vad alla måste göra är att följa huvudverksamheten, Både inre och extern odling och de snabba framstegen, så att de inleder möjligheten att sticker ut. ”

Samtidigt påpekade Chen Zhaohui att för att uppnå långsiktig och sund tillväxt är det nödvändigt att stärka företagens strategi och stärka deras kärnkonkurrens.Först och främst måste vi sortera strategier, korrekt positionering och fokusera på spåren där företaget är;

Chen Chaohui, ordförande för Sichuan Baijia Akuan Food Industry Co., Ltd.

Från produktinnovation till kategoriinnovation

Jag saknar verkligen Wang Bin, Chief Consultant och Chief Growth OfficerDen underliggande logiken som skapas av produktinnovation och stora artiklar för företagare.

Wang Bin påpekade att mikroinovation kan hjälpa produkter att uppnå en viss skala.Mikro -innovationens huvudaxel är värdekedjan, som är djupt grävt ut för konsumentupplevelse och ansöker om applikationsinnovation kring konsumenter.Men om du vill skapa en stor enskild produkt måste du uppnå störande mikroinovation.

Till exempel vill du verkligen att du ska delas upp i två perioder i produktinnovation.Produktinnovation under 1,0 -perioden ligger främst runt produkterna från den ursprungliga Jujube, till exempel kärnkraftsjujube -produkterna.Kategoriinnovationen under 2,0 -perioden kretsar kring ”röda datum+”, som mjölkdatum, Jujube valnötter och Jujube.

Wang Bin delade: ”I början av produktinnovation använde Wang Bin konsument som utgångspunkt. Med efterfrågan på hälsa och populariteten för Guo Chao inhemska varor, blev vissa traditionella kinesiska ingredienser gradvis bekvämare och läckra. Utvecklingen från En slags ingredienser till en vila, till exempel svarta sesampiller, färskt lock färskt stuvat fågelbo, ”

”När det gäller konsumentkognition har utlänningar sina egna nötter chokladenergi.

Red School Zao Ren kombinerar också djupt konsumenternas behov och inköpsvanor.”Det visar sig att våra röda datum finns i torrvarumet och nu omdefinierar i viloplatsen och lägger till konsumenternas frekvens för att köpa och utöka scenen för konsumenternas köp.”

Jag saknar verkligen Wang Bin, Chief Consultant och Chief Growth Officer

Bygg varumärkesdifferentiering kring ”Deep Odicivation of the Target Group”

He Yao, grundaren av Sichuan Creative Box Brand Marketing Planning Co., Ltd.I tematdelning av ”Eliminering av osäkerhetsdifferensmärken” är det otydligt att om livsmedelsföretag vill leva bra 2024, måste de vara annorlunda.

Att möta den föränderliga marknaden, bara genom att göra varumärket själv till trafik kan vi uppnå varumärkets röda efter att trafiken bleknar.

Det finns tre sätt att bygga varumärkesdifferentiering: målmassa, funktion/kategori, andligt värde (emotionellt värde).Varumärken måste differentieras i dessa tre aspekter för att bygga sitt eget unika varumärkeskognitiva system.

Mot bakgrund av en allt hårdare marknadsmiljö är sättet att hålla högt och slåss inte lämpligt för de flesta företag.Att bygga varumärkesdifferentiering runt ”fördjupande målgruppen” är ett mer sätt att landa.

”Genom att gå till målgruppens behov, konsumtionsvanor och förändringar i preferenser, använda differentierade varumärken och differentierade produkter för att fokusera på publiken och koncentrera sina styrkor för att få genombrott i affärer.”

He Yao, grundaren av Sichuan Creative Box Brand Marketing Planning Co., Ltd.

I samband med de nuvarande inhemska ekonomiska grunderna, otillräckligt förtroende för konsumentmarknaden och svag köpkraft står livsmedelsindustrin inför många utmaningar.Det är emellertid dessa utmaningar som inspirerar vår entreprenörs innovativa anda och tillväxtmoment.

För företag är spelet av små och stora företag helt annorlunda och små företag kan inte blint imitera stora företag.Stora företag har tillräckliga resurser och styrka för att slutföra diversifiering, även om de förbränner pengar, de har råd med det.

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.