september 19, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Fang Zhouzi Cui Yongyuans salivkrig bundna

6 min read
I januari i år stämde Fang Zhouzi den haidiska domstolen att Cui Yongyuan publicerade dussintals Weibo -attacker den 15 november 2013. Bla

I januari i år stämde Fang Zhouzi den haidiska domstolen att Cui Yongyuan publicerade dussintals Weibo -attacker den 15 november 2013. Bland dem, ”Jag tror inte att dessa pengar lurades av Elbow -dockor. Det finns andra uppenbara förolämpningar som såsom som ”” Liar ”,” Rogue ”och andra uppenbara förolämpningar.

Fang Zhouzi bad domstolen att beordra Cui Yongyuan att ta bort den kränkande Weibo, den offentliga ursäkten och kompensationsandan för mer än 30 000 yuan.

■ Cui Yongyuan

Fang Zhouzi har upprepade gånger förtalat den omfattande nyheten om denna tidning.

I en intervju med reportrar ”ignorerade domstolen min motstånd och insisterade på att acceptera Cui Yongyuans orimliga motkrav vid den tiden. Jag förväntade mig att domstolen ville slåss mot femtio stora styrelser, så resultatet av en sådan dom förväntades.”He said, ”The Haidian Court ruled that I lost Cui Cui Yongyuan’s comfort of 25,000, and the reasonable expenditure of the lawsuit was 20,000; Cui always paid me a consolation of 30,000, and the reasonable expenditure of the lawsuit was 15,000. In order to Fortsätt sammanhanget, beloppet är uppenbarligen gynnad av Cui Yongyuan för strävan efter sammanhanget.

Cui Yongyuans motkrav sa att diskussionerna med Fang Zhouzi skilde sig från de två sidornas olika åsikter om säkerheten för genetiskt modifierad mat.Sedan 9 september 2013 publicerade Fang Zhouzi ett stort antal intrångsanmärkningar om Weibo, för att förtala det offentliga välfärdsprojektet som initierades, återkallade 20 miljoner yuan av förvaltningsavgifter från den offentliga välfärdsfonden, och ”Xiao Cui Inspection Gene” -dokumentären använder ”” Dokumentären ” Karriärstöd ”. Transaktionsmetoden har vunnit priser i” China -us Film Festival ”, som använder relationer för att manipulera Weibo, är inte värt att undervisa vid universitet och” plattform för ekologisk mat ”.Cui Yongyuan tror att Fang Zhouzi publicerade hundratals överträdelse Weibo, vilket orsakade oåterkallelig påverkan.Så det motkravas.

Fang Zhouzi, jag vill vädja till att köpa en herrgård, men jag sa inte att jag lurade pengar.”

Fang Zhouzis agent sa i domstolen att han skulle överklaga, och agenten Cui Yongyuan sa att han gick tillbaka för att diskutera.Han berättade för reportrar att jag inte tror att jag kränker Cui Yongyuan.Domstolen fastställde att några av WeiBos som jag kränkte var bara ironi, och vissa var kontroversiella om fakta.

Han sa också, ”Så länge du har sett Weibo argumentera på båda sidor, kommer du att veta att jag främst är ett rykte om att jag är spridd av Cui Yongyuan och andra i populära vetenskapliga överföringsgener, men ibland ironi och löj. Jag har en Personlig attack.

Rättsdom

Ömsesidig ursäkt och ömsesidig ersättning och ömsesidig ersättning och ömsesidig ersättning

Xinhua News Agency, Beijing, 25 juni (reportern Xiong Linlin Miao Miao) På morgonen den 25: e, lockade tvisten om rykte av rykte från Cui Yongyuans rykte i Peking Haixian District People’s Court, som lockade mycket uppmärksamhet från den sociala uppmärksamhet , dömdes till allmänhetens dom i enlighet med lagen.Domstolen beslutade att båda parter utgjorde överträdelse och ber om ursäkt och kompenserade varandra.

Enligt rapporterna, den 8 september 2013, kommenterade Cui Yongyuan till Tencents Weibo på Tencents Weibo den 8 september 2013, ”Du kan välja att äta, jag kan välja att inte äta. Det finns anledning att ha rätt att ifrågasätta vetenskapen Du förstår om du inte är vetenskaplig.

Därefter lanserade de två flera omgångar av debatter genom Weibo, och debatten uppgraderades gradvis till en skällande strid.I januari 2014 berättade Fang Zhouzi till Cui Yongyuans rykte överträdelse i Folkets domstol i Haidian District, Peking.Cui Yongyuan ansökte om motkrav och konsoliderades av domstolen.

I juli 2014 genomförde People’s Court i Haidian District offentliga rättegångar i enlighet med lagen.Under rättegången bosatte sig agenterna på de två sidorna kring varandras anmärkningar om Weibo som utgjorde rätten att kränka deras rykte, inledde en hård debatt och bevisade att deras anmärkningar inte kränkte deras rätt till rykte.

De två parterna dök inte upp, och båda var i domstol.Som svar på de bevis som lämnats in av Fang Zhouzi och Cui Yongyuan, domstolens debatt, uttalande, etc., anser den haidiska domstolen att offentliga frågor inte är ”sköldarna” för personliga attacker.Cui Yongyuan och Fang Zhouzi är båda offentliga personer Debatt och vänder sig till personlighetsattacker, skadlig nedbrytning av den andra personens personlighetsvärdighet har denna del av anmärkningarna överskridit omfattningen av toleransförpliktelserna för offentliga personer och bör identifieras som intrång.

Baserat på detta anser domstolen att Cui Yongyuan och Fang Zhouzi kontinuerligt har uttryckt serien av Weibo -anmärkningar för varandras och personliga attack, alla utgjorde överträdelsen av den andra partens rykte. Stoppande överträdelse, ursäkt och ersättning för förluster.Enligt relevanta lagar och förordningar beslutade domstolen att Cui Yongyuan och Fang Zhouzi raderade den kränkande Weibo -utenSamtidigt avvisade domstolen andra rättegångsförfrågningar från båda parter.

Vid domstolen för rättegången uttryckte agenten för Fang Zhouzi överklagandet, och agenten för Cui Yongyuan uppgav att han skulle gå tillbaka för att begära åsikter.

Sociologen Zhou Xiaozheng anser att de offentliga personerna ”pratar” kan ha fått allmänheten att tänka och uppmärksamma problem, främja sociala framsteg och har positiv betydelse.Men om ”samtalet” har utvecklats till ett ”skällskrig” och förvandla diskussioner mot saker till en attack mot människor, avviker inte bara från den ursprungliga avsikten att vägleda allmänheten att uppmärksamma frågan, utan kan också orsaka ”” Dubbelförluster ”till de två parternas bild och rykte.

Fang cui war

【Nyckelord】

Genetiskt modifierad säkerhet

● I september 2013 skickade Cui Yongyuan Weibo för att ifrågasätta de genetiskt modifierade produkterna.Efter det publicerade Fang Zhouzi ett Weibo som sa: ”Naturligtvis kan du välja att inte äta, men sprida inte rykten för att hindra utvecklingen av kinesisk jordbruksteknik.”

● Cui Yongyuan den 13 september 2013: När du inte vet vad den genetiskt modifierade genen är, till och med den ”berömda populära vetenskapsförfattaren” använder ”stänkande hud skurk” och ”ingredienser för att testa” för att ge dig populär vetenskap. ett klokt val.

● Fang Zhouzi den 14 september 2013: Cui Yongyuan började vidarebefordra rykten om omvänd kontroll.

Utredning i USA

● Den 7 november 2013, Fang Zhouzi: Cui Yongyuans undersökning i USA, höll stormarknadskontoret för att fråga, språket är halva -inte så långt som jag vet, förstod inte kontoristen vad han ville säga, och Sedan meddelade han att amerikanerna alla var i amerikaner.

● Cui Yongyuan den 20 december 2013: Det amerikanska folket har ätit genetiska livsmedel i nästan 20 år -detta är en stor lögn som gjorts av armbågen … armbågen och armbågen för jordbruksministeriet ligger och lurar allmänheten.

Blanda

● Den 8 januari 2014 förvarade Cui Yongyuan andra för att ifrågasätta Weibo från Fang Zhouzis fastigheter i USA och sa att ”Jag tror inte att dessa pengar lurades av armbågar, och det måste finnas andra fuskmetoder.”

● Den 9 januari 2014 publicerade Fang Zhouzi ett antal fastighetsfoton och sa att ”Rapporten sa att det här är Cui Yongyuans herrgård, jag undrar om det är sant? … Var kan jag ha så mycket pengar.”

Fund Dark

● Fang Zhouzi den 12 januari 2014: För att inte tala om att när säkerhetsfonderna grundades, förklarades det att undvika att läcka detaljerna om säkerhetssäkerheten.Cui Yongyuans offentliga insamlingsfond måste utsättas.

● Cui Yongyuan den 13 januari 2014: För många år sedan lovade armbågen att tillkännage berättelsen om de förfalskade medelna

Yang ting/ritning