september 19, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Mer än 700 miljarder amerikanska dollar har denna bransch påskyndat stjärnorna!

7 min read
China Industrial News Reporter Guo yuDrömmen om att "bara få solen och månen på himlen, och det unika vid marken" har blivit verklighet.

China Industrial News Reporter Guo yu

Drömmen om att ”bara få solen och månen på himlen, och det unika vid marken” har blivit verklighet.Med rikedom och styrka av mänsklig teknik har användningen av universums utrymme kommit in i människors liv.När vi är runt oss är vädret och kommunikationen alla kopplade till den stora stjärnhimlen.

Nyligen gjorde mitt lands första kommersiella rymdlanseringsplats, Hainan Wenchang International Commercial Aerospace Launch Center, människor oväntade.Trots att lanseringsplatsen fortfarande är under uppbyggnad finns det många inhemska rubriker kommersiella flyg- och rymdföretag som lanseras i linje, inte bara landslaget, utan också ett antal privata företag som är optimistiska när det gäller rymdekonomin att gå med.Wenchang, Hainan, har den första kommersiella flygplatsens lanseringsplats i mitt land, men i år kommer det bara att ha den normala lanseringen av nr 1 -stationen.Den 6 april hölls det speciella mötet i Hainan Aerospace Leading Group i Haikou för att studera den högkvalitativa utvecklingen av Wenchang International Aerospace City.

Som ett högt, högt techinnehåll, med minskningen av tillverkningskostnaderna inom satellitindustrin och den accelererade utvecklingen av satellitinternetindustrin, har utvecklingen av flygindustrins industrikedja gradvis mognat, och den ekonomiska gardinen för rymdteknologi har har öppnad.

Källa: Photo.com

Kommersiell flyg- och rymdorienterad utvecklingsmodell för att bedriva investerings- och inkomstkvot.För närvarande, hur gynnar globala rymdföretag i kommersiella utrymmen?ElonmuskUpprättandet av American Space Exploration Technology Co., Ltd. SpaceX, efter att ha tillbringat 8,5 miljarder dollar på två år, började gradvis tjäna vinst.Under det första kvartalet i år uppnådde företaget 1,5 miljarder dollar i intäkter.Offentlig information visar att intäkterna från detta globala raketfront -end -teknikföretag huvudsakligen kommer från rymd, nätverk, rymdturism etc. Bland dem lanserade det framgångsrikt dussintals satelliter och rymdskepp för kunder inom området med hög orbit.Samtidigt förlitar sig företaget starka lanseringsfunktioner och låga lanseringskostnader för att utveckla serviceföretag som satellit internetprojekt som satellit internetprojekt och därmed få lönsamhet.

Inom fältet med lågt orit föreslog det amerikanska rymdutforskningsföretaget ett satellit -internetprojekt som heter Starlink, ett stjärnkedjeprogram och planerar att använda 42 000 satelliter för att ersätta traditionella kommunikationsanläggningar på marken och därmed tillhandahålla låga priser, höga hastighet och hastighet och hastighet och Stabil och stabil globalt.Ännu viktigare är att det kommer att syfta till nästa generation av Internet of Things -applikationer för att bygga en smartare värld med alla saker.

International Satellite Industry Association förutspår att rymdekonomin kommer att överstiga 737 miljarder dollar på tio år.För närvarande finns det mer än 8 000 globala satelliter i världen, och satelliterna med låg orbit står för mer än 7 000.Satellitinternet som representeras av den låga orbitgigantiska bredbandskommunikationskonstellationen har blivit en ny plan för att lösa den globala nätverkstäckningen.

Zhang Shijie, Chief Scientist för Galaxy Aerospace (Peking) Technology Co., Ltd.Det sägs att kostnaden för industriell produktion och tillverkningscykel för satelliter har börjat minska, och den lågbesättande satellitindustrin har också förändrats.För närvarande är de flesta konstellationer över hela världen i samlingsfonder och utvecklingsstadium, och det finns enormt utrymme för utveckling i utvecklingen av marknaden.

Enligt bestämmelserna i International Telecommunications Alliance (ITU) följer fördelningen av järnvägspositioner och spektrumresurser principen om ”första ankomst”.Detta innebär att staten eller företagen som förklarar senare inte kan störa reporterns satellit först.Rymdresurser -frekvensband blir målet för fokus för konstellationer.

Utvecklingen av kommersiella fjärravkänningssatelliter är i fokus för kommersiellt flyg- och rymd.Jämfört med offentliga välfärdssatelliter som används i meteorologiska, hav, resurser och miljö är kommersiella fjärravkänningssatelliter mer att tillgodose kommersiella behov.Många inhemska och privata företag har släppt detta spår de senaste åren.

Inom området kommersiellt flyg- och rymd har Kina inte varit sent och har aktivt skapat sin egen satellit internetkonstellation.I satellitpositioneringssystemet har Kina sitt eget Satellite -navigationssystem för Beidou och planerar att bygga ett lågt satellit -satellit ”konstellation” -nätverk på cirka tio år.

Shen Yufei, biträdande chef för China Aerospace Science and Technology Group China Weitong Group Co., Ltd.Det sägs att mitt land påskyndar byggandet av en satellit -infrastruktur med låg rygg.Med förbättring av satelliter med hög genomströmning har användare av bredbandsnätverk haft höghastighets- och kostnadseffektiva tjänster.Mitt lands satellitinternet med låg orit har börjat investera i kommersiella tjänster, utformning av flera vertikala industrier som militär, luftfart, marin, energi och telekommunikation.Samtidigt har multitrack -kombinerade terminalprodukter också lagt grunden för den samordnade tillämpningen av hög, medelstor och låg -orbit.

Det är underförstått att China Satellite Network Group Co., Ltd., som grundades 2021, kommer att skapa ett nätverk med 13 000 satelliter och planerar att lansera cirka 10%av satelliterna under de kommande fem åren.I juli 2023 etablerade Shanghai Satellite Internet -projektet ”G60 Star Chain”, som planerar att skicka över 12 000 satelliter till banan.Det finns också cirka 1 000 satelliter som kommer att skickas till det nära markspåret i rymden.

För utveckling av inhemsk teknik med låg orit,Li Deren, en akademiker vid Chinese Academy of Sciences, akademiker vid Chinese Academy of Engineering, professor vid Wuhan UniversityBybolia, den fjärravkänningssatelliten som utvecklats av Wuhan University, introducerade kärnteknologier som multi -mode, intelligent och sammankopplad av denna serie satelliter.

Li Daren introducerade att Lujia nr 3 kan ge information om satelliter för att utföra uppgifter i rymden för vanliga Volkswagens mobilapp.När användaren har angett uppgiftsinformationen via 5G -nätverk, efter att molntjänstcentret automatiskt genererar uppgiften, startar satelliten uppgiften. och rapporterar slutligen data till 5G -terminalen.

”Nu kan våra vanliga människor också” spela satellit ”.”Professor Wang MI, professor i National Key Laboratory of Surveying and Mapping FjärrkontrollinformationsteknikDet sägs att tidigare kommer fjärravkänningsdatatjänster för professionella användare att inleda omvandlingen till allmänhetens informationstjänster för allmänheten.På terminalen på mobiltelefonen kan du använda fjärravkänningstjänster för att uppmärksamma förändringar i den omgivande miljön. för parkeringsplatser ”.

Årets ”Government Work Report” föreslår att man kraftfullt främjar byggandet av det moderna industriella systemet och påskyndar utvecklingen av ny kvalitetsproduktivitet.Kultivt odla tillväxtindustrier och framtida industrier.Konsolidera de ledande fördelarna med industriella och andra industrier som smarta nätverkande nya energifordon, påskynda utvecklingen av industrier som framväxande vätenergi, nya material och innovativa läkemedel och aktivt bygga nya tillväxtmotorer som biologisk tillverkning, kommersiell flyg- och rymd och rymd och Låghöjdsekonomi.

Samtidigt som utvecklingen av rymdfältet har många företag gått in i byrån inom området ”markleverantörer”.Under de senaste åren, med främjande av marktelekommunikationstillverkare som Huawei, har satellitkommunikation varit populära, och flygindustrin har verkligen insett samarbetet mellan jorden.

Shen Yufei tror att satellitkommunikationsindustrin i rymdekonomin i framtiden kommer att tränga in med internet.Den industriella ekologin är utvecklad från satellittillverkning, raketer och sedan körtjänster för att avsluta kunder, inklusive radio- och tv -industrin och den elektroniska informationsbranschen.Samtidigt kommer fokus för industriell konkurrens till den bakre änden av branschkedjan att ge mer och mer uppdaterade affärsmodeller till operatörerna.

När det gäller kommersiell drift,Wang Jinsong, chef för National Satellite Meteorological CenterDet sägs att under ledning av National Space Agency har mitt land tillhandahållit meteorologiska företagstjänster till världen.

Wang Jinsong sa att en av de fokusfrågor som diskuterats av den internationella meteorologiska satellitorganisationen, det vill säga som användare av denna stora satellit, hur man matchar kommersiella utrymmen?Wang Jinsong introducerade att en stor satellit har en lång forsknings- och utvecklingscykel, såsom forskning och utveckling av Fengyun meteorologisk satellit i 22 år.Om vissa kommersiella företag kommer att delta i FoU och tillverkas i framtiden kan de förkorta forsknings- och utvecklingscykeln för så stora satelliter och förbättra effektiviteten.Till exempel, under ramen för den stora satelliten, utvecklas de små satelliterna som matchar samtidigt.

”På vägen för kommersiellt flyg- och rymd, att minska kostnaderna och jaga större fördelar är det ultimata målet. För närvarande finns det raketföretag i mitt land föreslog begreppet rymdlogistik, men för att verkligen förverkliga raketen som en kurir är det Nödvändigt för att uppnå den repetitiva användningen av raketerna.

Raketåtervinningsbar teknik är också målet för många raketföretag i mitt land.Enligt den offentliga informationen om Tianbing -teknik har ”Tianlong III” av SpaceX Falcon nr 9 direkt planerad att flyga i juli i år.”Suzaku III” av den blå pilens flygplats planeras att flyga för första gången nästa år.Med utvecklingen av Aerospace Commercialization, Interstellar Glory, Xinghe Power, Blue Arrow Aerospace, Tianbing Technology, China Science and Technology Aerospace, Oriental Space och andra kommersiella rakettillverknings- och lanseringsföretag har också lagt till raketåtervinningsteknologi.

Internationellt har American Space Exploration Technology Company SpaceX också engagerat sig i forskning och utveckling av raket ”stjärnfartyg” för tungt fullt avanvändbart användning av raket ”stjärnfartyg” under de senaste åren.Den 14 mars utvecklade företaget den tredje testflygningen ”Star Ship” som utvecklats av företaget.Detta innebär att raketerna fortfarande har ett visst avstånd som en plan för expressverktyg och rymdresor.

Revision: Yu Banan

Ansvarig redaktör: Zuo Zongxin

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.