september 19, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

"Scientific Power" kommer att användas i kommersiellt bruk så snart som 2030!6g är inte för långt borta

5 min read
6G Technology startar en ny teknikrunda i världen.Integrationen av kommunikation och AI, trådlös sympatisk fusion och integrationen

  6G Technology startar en ny teknikrunda i världen.Integrationen av kommunikation och AI, trådlös sympatisk fusion och integrationen av tomhet … ett antal 6G -skärande teknik påskyndar utvecklingen och utvecklingen av kommunikationsteknologi har gått framåt.

  

  Bildkälla: Kale Picture Photography/Ning Ying

  Som den senaste informations- och kommunikationstekniken uppfyller 6G behoven hos människor från mänsklig anslutning, till anslutning av objekt och behovet av att ansluta till nätverket när som helst, var som helst till nätverket.Därför kommer det framtida 6G -nätverket inte bara att vara snabbare och mer tillförlitligt än 5G, utan måste också främja integration och utveckling av mobilkommunikation med konstgjord intelligens, uppfattning och datoranvändning.

  I 6G -eran kommer det snart

  Faktum är att före 6G har 5G -teknik använts i stor utsträckning globalt.

  Enligt uppgifter från ministeriet för industri och informationsteknologi, i slutet av mars, byggdes också 3,647 miljoner 5G -basstationer över hela landet, och 5G -användarens penetrationsnivåer överskred också 60%; av ryggraden.

  Enligt rapporter har 5G ”triangelfunktioner” med höghastighetsöverföringsdata, massiva maskinanslutningar och låg latens och hög tillförlitlighet.6G kan inte bara göra 5G: s ”triangelfunktioner” ytterligare och starkare, utan också lägga till nya ”triangelfunktioner”, nämligen integrationen av allmän känsla, intellektuell och tom och himmel.

  Vid den globala 6G -tekniska konferensen 2024 sa akademikern vid den kinesiska tekniken för teknik att 6G måste tillgodose de olika behoven hos mänskliga maskiner och föremål, tillämpa multifältskoexistens på himlen och ta hand om de multi -dimensionella dimensionerna på Bandbredd, försening, energieffektivitet och kostnader.

  ”Tillämpningen av 6G kommer att expandera till området för satellitkommunikation och låghöjdsdrönare, stödja sjunkningen av konstgjord intelligens och främja innovation inom områdena intelligenta terminaler, datorkraft och intelligenta internetbilar. Efter industriens acceleration Tillämpning av artificiell intelligens, 6G kommer att föda födelsen mer än en biljon yuan -skala industrier, intelligent internetbuss, satellitinternet och drönare med låg höjd kommer att vara ett nytt applikationsscenario.

  Det är värt att notera att den internationella standardiserade organisationen initialt har klargjort 6G -utvecklingsschemat, som kommer att starta standardiserad forskning runt 2025. fryst den första upplagan av de internationella standarderna omkring 2029 och kommersialisering runt 2030.Under de kommande 3-5 åren kommer det att vara en nyckelfönsterperiod att bryta igenom nyckelteknologier, gripa standardhöglandet och odla industrier.

  

  Bildkälla: CCTV News

  Ge tekniska vägar för allt

  Det är underförstått att under 2019 inrättade mitt land en 6G -marknadsföringsgrupp för att systematiskt främja olika uppgifter som efterfrågan, teknik, standarder och internationellt samarbete och startade 6G tekniska test.

  6G -marknadsföringsgruppen i mitt land släppte också tekniska lösningar som ”6G Network Architecture Outlook” och ”6G trådlösa systemdesignprinciper och typiska funktioner” för första gången, som kommer att ge tekniska vägar för 6G från sammankopplingen av alla saker till The Things till The the Things till The the the the the the the the the the the the the Things till The Wedeper of Wisdom.

  Outlooken ”6G Network Architecture” föreslår designprinciperna och nätverksfunktionerna för 6G -nätverksarkitekturen.”6G Wireless System Design Principles and Typical Features” kombinerar 6G -distributions- och nätverksbehov och bildar funktionen och driftsegenskaperna för 6G trådlösa system och designprinciper.

  Från och med nu har viktiga framsteg gjorts inom nyckelteknologier som 6G: s stora antennuppsättningar, taihehz -kommunikation, allmän sense, endogen AI -kommunikation, säkerhetsnätverk och stjärnland integrerade nätverk.Som en del av kärnkomponenten i den nya generationen av digital infrastruktur kommer 6G starkt att stödja nya förändringar i framtida mobilkommunikation och intelligent framtida informationssamhälle.

  När det gäller molnberäkning och terminaler blir den globala konkurrensen allt hårdare.Cloud computing och stora modeller har höga krav för chips, datorkraft, data med hög kvalitet och avancerade algoritmer, och det finns vissa brister inom dessa områden i dessa områden.

  ”6G: s industrikedja är längre.” Inte bara den industrikedjan Long kan också spela en roll i utvecklingen av den nya generationen av informationsbranschen.Vi kan främja byggandet av en ny generation av nationell infrastruktur genom utvecklingen av 6G -industrikedjan och hanteringen av informationsteknologiindustrin med utvecklingen av 6G -industrin och därmed stödja den vidare utvecklingen av alla samhällsskikt.

  

  Bildkälla: Kale Picture Photography/Ning Ying

  6G -utveckling kräver enhetliga globala standarder

  För närvarande är 6G -forskning i den viktigaste fönsterperioden för efterfrågan definition och nyckelteknik genombrott Design av landets topp -nivå design.

  I juni 2023 släppte International Telecommunications Alliance ”IMT -ramverket för 2030 och framtida utveckling och det övergripande övergripande målförslaget”, som föreslog ett typiskt scen- och förmåga indexsystem för 6G.

  I mars i år slutförde International Standard Organization (3GPP) ytterligare 6G -standardiserad tidtabell, och utvecklingen av 6G visade sin disposition.

  ”De enhetliga internationella standarderna bestäms av behoven på samtrafikmarknaden under globaliseringens era. att köra.

  Wen Ku sa att 6G kommer att främja sammankopplingen av alla saker till visdomens visdom, integrera internet, satellitkommunikation, konstgjord intelligensteknik etc. och bygga en ny värld av digitala tvillingar, visdom och fusion.Samtidigt kommer 6G att skapa ett stort antal nya format inom områdena smarta städer, intelligent tillverkning, smart medicinsk vård och smart transport för att tillgodose behoven hos nya affärer och nya scenarier för framtida social utveckling och bli den Motor och bas av digital omvandling av ekonomiska och sociala.

  Men objektivt sett står utvecklingen av 6G -teknik fortfarande inför många utmaningar, inklusive iteration av programvara och hårdvaruutrustning i högre frekvensband, återställning av nätverkssystem och stor ökning av efterfrågan på datorkraft.”Detta kräver gemensamma insatser från alla sektorer inom industrin, universitetet och forskningen.”

  (China Xiaokang.com Comprehensive Xinhua News Agency, CCTV News, China Economic Net, Securities Daily, Science and Technology Daily, etc.)

  Författare: Fenghua

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.