september 20, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Återanvändning av raket, is superstjärna detektering, utrymmeberäkning … Vilka är de vetenskapliga frågorna inom rymdfältet 2024?| Teknikobservation

6 min read
Täckjournalist Bian XueSom ett av de mest utmanande och omfattande högtekniska fälten i världen idag är Aerospace
Täckjournalist Bian Xue
Som ett av de mest utmanande och omfattande högtekniska fälten i världen idag är Aerospace en välutvecklad representant för ny kunskapsproduktivitet. Sky utforskning av okänt universum.
”Chang’e” tog månen, ”Zhu Rong” utforskade elden, och utrymmet satte sig.
24 april är den nionde ”China Aerospace Day”, och China Aerospace -konferensen öppnades 2024.Akademisk kommitté för den akademiska kommittén för China Aerospace Society och den akademiska kommittén för China Aerospace Conference, Wang Wei, en akademiker vid den kinesiska vetenskapsakademin och ministeren för forskning och utveckling av China Aerospace Science and Technology Group Co., Ltd. , släppte de vetenskapliga problemen och tekniska problemen inom området 2024.
Det huvudsakliga forumet för China Aerospace Conference.(Bildkällnätverk)
Totalt 10 vetenskapliga frågor och tekniska problem som släpps denna gång är tyngdkraftsfälteffekterna av användningen av utomjordiska resurser, den yttre himmelsmidan Standard Dynamic Problem, kontrollpartikelkontrollmekanismen och metoden för rymdbältet Partikel Mars koldioxid in situ Användningsteknik Teknik Teknik Teknologi , Ice Superstar Detection Task Design and Key Technologies, Moon -baserade fyrkantiga kilometer radikal astronomisk antennkonstruktionsteknik, Space Computing Center Construction och driftsteknik, Small Celestial Body Detection and Development Intelligent flexibel vidhäftningsteknik, Aerospace Remote Sensing Large Model Industrialization Application Technology, Återanvänd raket återanvänd snabb bedömning och verifieringsteknik.
Wang Wei sade att arbetare för flyg- och rymdteknik bör medvetet bära det heliga uppdraget och det historiska ansvaret och främja utvecklingen av nya industrier och ny kinetisk energi såsom störande teknik och skärande tekniker och påskynda förverkligandet av hög nivå själv -förtroende självrelosition .
Utgivningen är den femte utgivningsevenemanget sedan den kinesiska flyg- och rymdkonferensen släpptes för första gången i vetenskapliga frågor och tekniska problem inom rymdfältet.Under de senaste fem åren har forskningen om relaterade frågor främjat etablering och implementering av vetenskapliga forskningsprojekt. teknologi.
”Med uppmaning och frisläppande av problem, hur man kan främja grundforsknings- och applikationsforskningen inom området rymd, stimulera innovationsbranden, öppna teknikblommorna och göra att branschens frukt har blivit det främsta ämnet för detta aktivitet. ”Wang Wei berättade för omslagsnyhetsreporteren att China Aerospace Society kommer att följa hur problem och viktiga framsteg kommer att släppas året efter, för att främja forskningen och reserverna för nya konceptteknologier och störande tekniker inom området Astronal, stärker samarbetsinnovationsmekanismen, skapar en samordnad innovationsmekanism, bygger vetenskaplig och teknisk innovationskedja har främjat vetenskaplig och teknisk innovation och utveckling inom området.
Vilka är de specifika frågorna?
1. Frågan om gravitationsfälteffekter av utomjordiska resurser
Utbyggnad av resurser är ett viktigt mål för framtida djup rymddetektering. av djupa rymden.Därför genomför forskningen om tyngdkraftsfälteffekter i utomhusresurser och erhåller ett genombrott inom teoretisk forskning och teknisk innovation, vilket är av stor betydelse för att leda den snabba utvecklingen av högtekniker inom rymdfältet.
2
I den yttre miljön är rörelsen och interaktionen mellan asiatiska mikron till Asien till den asiatiska millimeter -till -skala granuler mycket komplicerade. Motsvarande mekanism för stjärntabellmaterialet.Det är av stor betydelse att bryta igenom den teoretiska barriären, utvärdera det ekonomiska värdet av resurser utomhusmaterial och utvecklingen av stjärntabellresursdetektering och utvecklingsutrustning.
3. Kontrollmekanismen och metoden för rymdpartiklar
Det finns en stor mängd elektricitetspartiklar som bär energi och flerdimensionell information i det yttre utrymmet, vilket orsakar störningar och skador effekter på flyg- och rymdverksamheten och innehåller också forsknings- och utnyttjandevärde.I djupforskning om kontrollmekanismen och metoderna för bred energi -band elektriska partiklar i en komplex rymdmiljö, vilket är av stor betydelse för att förbättra säkerheten för de vilda aktiviteterna i den extrema servicemiljön, utvecklingen och användningen av rymdstrippartikel Resurser.
4. Mars koldioxidanvändningsteknologi som står inför bemannad teknikdetekteringsteknik
Användningen av Mars koldioxid in situ är en teknik som omvandlas till viktiga råvaror som krävs för energiförsörjning, resursutveckling och jordbruksproduktion genom att fånga högkoncentrationen av koldioxid i Mars vid atmosfärens atmosfär.Genombrottet av denna teknik kommer effektivt att minska beroendet av Mars överlevnad och utforskningsaktiviteter på jorden och stöder effektivt en hållbar utveckling av djuputrymmesuppgifter som utomhusbemannad utforskning och framtida rymdinvandrare.
5. Bing Superstar Detection Task Design and Key Technologies
I solsystemet är den himmelska kungen och Neptune typiska isstjärnor, som är en jättestjärna som består av syre, kol, kväve, svavel, etc.Genom en uppgift att uppnå is superstjärna omgivning, atmosfärisk inträde och upptäckt av dess satelliter, bryter forskningen av flygplansteknikforskning som kan nå 30 astronomiska enheter och stöder långvarig observation, genom extremt långväga flygplanets intelligent autonomi, effektiv energi och Främjande, mät- och kontrollkommunikationskommunikation, mätning och kontrollkommunikation Kommunikation Sådan teknik förväntas få viktiga vetenskapliga upptäckter relaterade till livets ursprung och ursprung.
6. Månbaserade fyrkantiga kilometer radiokraftsantenn Array Construction Technology
Konstruktion av en fyrkantig kilometer -nivå distribuerad radioteleskopantenn array på baksidan av månen innebär dess viktigaste tekniker en serie komplexa Yu Airlines systemtekniska problem som måntransport, månkonstruktion, dataavkastning och extrem miljö.Forskningsresultat kan fylla teknikgapet för astronomisk observation av grunden för grunden för grunden för stiftelsen och kan göra viktiga utforskningar och upptäckter inom området kosmiska och solens yttre planeter.
7. Konstruktions- och driftstekniken i Space Computing Center
Konstruktions- och driftstekniken för Space Computing Center tillhandahåller energi genom rymdsolenergi, och normalisering ger nyckeltekniker för ”antalet dagar och dagar”, ”Land Counting” och World Integrated Computing Power Service Space Calculation Center.Genombrottet av denna teknik kommer att främja förverkligandet av den gröna energifördelen med ”beräkningen av elektricitet” i Space Solar Power Plant och Space Computing Center, såväl som fördelarna med den breda tillgången till tillgång till det breda området för Space Computing Center, i djupoptimering av de nationella grundläggande datorkraftsanläggningarna och de grundläggande datorkraftsanläggningarna och de grundläggande datorkraftsanläggningarna och National Computing Power Facility and Energy Layout har starkt stöder utvecklingen och utvecklingen av rymdteknologinindustrin.
8. Smart och flexibel vidhäftningsteknik för upptäckt och utveckling av himmelkroppar
Att inse att den ständiga fästningen av den svaga tyngdkraftsytan är en viktig förutsättning för att utföra detektering av in -situ och resursutveckling av små himmelkroppar, och det är också ett stort problem som det internationella utrymmet står inför.Utveckla hög -autonom, mycket pålitlig intelligent flexibel vidhäftningsteknik, främja omvandlingen av landningsläget från styv till flexibel och inse den autonoma och stabila anknytningen av intelligenta flexibla kroppar. Resurser.
9. Industriell applikationsteknik för Aerospace Remote Sensing Model
Utvecklingen av en stor modell av Aerospace Remote Sensing har gjort blandningen av digital jord och den verkliga världen mer smidig och smart. Konstruktionen av globala holografiska servicefunktioner i den globala holografiska servicekapaciteten och den intelligenta uppgraderingen av flygindustrin.
10. Upprepa raketåteranvändning av snabb bedömning och verifieringsteknik
Som svar på den pålitliga, effektiva och ekonomiska återanvändningen av lagringslådan, kabinavsnitt, superladdningssystem, elektronik och elektriska och elektriska produkter, påverkan av återanvända flygbelastningar och miljöförhållanden på olika produkter; graden av påverkan på återanvändningsprestanda;
Rapport/feedback
Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.