september 20, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Inte bara "rymdodling"!Mer än 100 vetenskapliga experiment kommer att vara "Gud" i partier

2 min read
Från lanseringen av Tianhe Core -kortet 2021 till nu, på tre år, har China Space Station lanserat nästan hundra rymdveten

Från lanseringen av Tianhe Core -kortet 2021 till nu, på tre år, har China Space Station lanserat nästan hundra rymdvetenskapliga experiment och har uppnått ett antal viktiga vetenskapliga forskningsresultat.Shenzhou 18: e multiplikationsgruppen kommer också att genomföra ett antal vetenskapliga experiment på bana.

02:42

Som ett nationellt rymdlaboratorium inkluderar de vetenskapliga forskningsanläggningarna på China Space Station främst14 Vetenskapliga experimentella skåp i tätningsstugan, exponerad experimentell plattform utanför kabinen etc.Det stöder vetenskaplig forskning som rumslig astronomi, rumslig livsvetenskap och bioteknik och mikro -gradens grundläggande fysik i bana.

Zhang Wei, forskare vid rymdapplikationen och teknikcentret för den kinesiska vetenskapsakademin: Vi har gjort nästan hundra experiment tidigare, och sedan har mer än 40 experiment återlämnats och några distinkta resultat har producerats.

”Space Fish” kommer att realiseras på China Space Station

De experimentella projekten som gick in i China Space Station med Shenzhou 18 inkluderar fyra vetenskapliga experimentella projekt inklusive livsekologiska vetenskapliga experiment och ut -exponeringsexperiment av materialhytten.Bland dem använder projektet för ekologiska vetenskapliga experiment med zebrafisk- och guldfiskalger som ett forskningsobjekt, och ”rymdfiskodling” förväntas förverkligas vid den kinesiska rymdstationen.

Zebrafisk är en mycket vacker prydnadsfisk, ungefär 3-4 cm lång, smal kropp, och det finns många mörkblå linjer från början till slut, som zebra, så den kallas zebrafisk.

  • Den här gången är himmelens rymdfisktank utrustad med 4 zebra fiskar och guldfiskalger.
  • Fiskbehållaren är stängd, full av vatten, zebra fiskar behöverAllt syre produceras genom fotosyntesen av guldfiskalger, System kan implementerasAutomatisk utfodring, temperaturkontroll, ljuskontrollVänta, det är okejSamla fiskäggI framtiden kommer astronauterna att föras tillbaka till marken för ytterligare forskning om forskare.
  • Som ett typiskt experimentellt djur har zebrafisk och mänskligt genomLikhet på upp till 70%eller merDet här är den kinesiska rymdstationen hittillsFörutom den första typen av ryggradsdjur välkomna av astronauterVäsen

Zhang Wei, forskare vid rymdapplikationen och teknikcentret för den kinesiska vetenskapsakademin: Zebranges och guldfiskalger bildar ett litet ekosystem.

China Space Station Collection Select Hundratals vetenskapliga projekt

Enligt rapporter, genom omfattande uppmaning 2023, samlade China Space Station nästan tusen vetenskapliga projekt och valde mer än 100 artiklar.

Zhang Wei, forskare vid rymdapplikationen och teknikcentret för den kinesiska vetenskapsakademin: Det är för närvarande mer intressant. , vilket motsvarar helheten.Genom djupgående forskning om möss är faktiskt framtiden mycket meningsfull för vår långsiktiga överlevnad i rymden.

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.