september 22, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Modern vetenskap och teknik hjälper till att klargöra grunden för traditionell kinesisk medicin, påskynda branschens rörelse mot standardisering och internationalisering

5 min read
21st Century Business Herald Reporter Han Liming Intern Li Jiaying Shanghai Report "Utforska förfrågan med vetenskapliga metoderDe effekt

  21st Century Business Herald Reporter Han Liming Intern Li Jiaying Shanghai Report ”Utforska förfrågan med vetenskapliga metoderDe effektiva ingredienserna och att försöka svara på varför det är effektivt och hur man kan vara effektiv är utvecklingstrenden för forskning.”Under det 4: e Asian Medical Health Summit Forum (Asgh) Forum berättade Xu Hongxi, chefprofessor vid Shanghai University of Traditional Chinese Medicine and Honorary Dean of the College, till reportrar från 2000 -talet ekonomisk herald att använda modern vetenskap och teknik och metoder, Det förväntas påskynda vetenskapen om kinesisk medicinvetenskap.

  Under de senaste åren har mitt land bifogat stor betydelse för moderniseringen av kinesisk medicin. Medicinindustrin har ständigt förbättrats.

  Modernisering och internationalisering av kinesisk medicin uppnås emellertid inte över natten.Inför upptäckten av de aktiva ingredienserna i traditionell kinesisk medicin, oklara fenomenmaterialfundament och otillräckliga kliniska bevis för att uppnå modernisering och internationalisering av traditionell kinesisk medicin, Feng Yibin, dekan vid School of Traditional Chinese Medicine vid universitetet av Hong Kong, betonade att det är nödvändigt att lösa svårigheten med kvalitetskontroll.Endast baserat på tillräckliga vetenskapliga bevis och kliniska bevis kan kinesisk medicin vara allmänt accepterad.Att stärka kvalitetskontroll och standardisering kan säkerställa konkurrenskraften för kinesisk medicin på den globala marknaden.

  Grunden för materialmaterial för kinesisk medicin måste klargöras

  För närvarande blomstrar den traditionella kinesiska medicinindustrin.enligtFöreningsdata, från 2018 till 2022, har skalan för mitt lands traditionella kinesiska medicinindustri en fluktuerande tillväxttrend som helhet, från 637 miljarder yuan 2018 till mer än 700 miljarder yuan 2022.År 2023 ökade intäkterna från 75 kinesiska medicinska företag i Kina med 14,3%år -år.

  Dessutom har antalet registreringar för nya kinesiska läkemedel fortsatt att öka.

  År 2023 accepterade CDE totalt 2569 sorter av kinesiska medicinregistreringsapplikationer.Ind ansöker om 36 sorter, 2 typer av förbättrade nya läkemedel Ind -applikationer för 14 sorter;

  Men när det gäller medicinsk tolkning och enhetlighet verkar mitt lands traditionella kinesiska medicinindustri fortfarande ha brister.Resultaten av forskningsresultaten från Shanghai University of Traditional Chinese Medicine och Shanghai Institute of Pharmaceuticals of the Chinese Academy of Sciences påpekade att problemet med grunden för kinesisk medicinaktivitet i utvecklingen av kinesisk medicin innovation i mitt land och där är fortfarande problem som oklart fenomen och materiella grunder, mål och mekanismer i oklara, vilket fortfarande hindras den kliniska omvandlingen av de aktiva ingredienserna i traditionell kinesisk medicin till nya läkemedel.

  I en intervju med 2000 -talets affär Herald påpekade Xu Hongxi: ”Det finns hundratusentals ingredienser i kinesisk medicin, och det finns tiotusentals läkemedel i ett recept.

  Mot bakgrund av denna situation sa Xu Hongxi att oavsett om det är västerländsk eller kinesisk medicin, så länge det används som ett läkemedel, måste det utvärderas i enlighet med den vetenskapliga metoden för att verifiera dess effektivitet och säkerhet.Detta inkluderar specifikt prekliniska studier, molekylära och genetiska nivåer, in vitro -test, verifiering av läkemedelseffekter och säkerhet, farmakokinetik, in vitro -test och en serie kliniska I-, II- och III -stegstudier.Utforska de effektiva ingredienserna i traditionell kinesisk medicin i vetenskapliga metoder och försök att svara på varför det är effektivt och hur effektiv är utvecklingstrenden för forskning om kinesisk medicin.

  Det är värt att notera att innovation och tillämpning av modern teknik också kan starta accelerationsnyckeln för utveckling av traditionell kinesisk medicin.Till exempel kemi -syntes ochTillämpningen av tekniker som lärande kan effektivt extrahera och konstgjort syntetisera de effektiva ingredienserna i kinesiska läkemedel för att förbättra produktionseffektiviteten.Xu Hongxi insåg också djupt att det bara är det första steget att klargöra grunden för användningsmaterial.Moderniseringen av traditionell kinesisk medicin är mycket viktigt.

  Från standardisering till internationalisering

  Moderniseringen av den traditionella kinesiska medicinindustrin och dess internationalisering är en oundviklig trend under främjandet av landet.Den ”fjortonde femårsplanen” traditionell kinesisk medicinutvecklingsplan ”betonar att främja kombinationen av traditionell kinesisk medicin och modern vetenskap, inser målet att kontinuerligt förbättra förmågan hos traditionell kinesisk medicin arv och sedan främja moderniseringen och industrialiseringen av kinesisk kinesisk Medicin, främjar den högkvalitativa utvecklingen och riktningen för den kinesiska medicinvärlden.Xu Hongxi påpekade vidare att innovationen av traditionell kinesisk medicin är oskiljbar från kvalitetsövervakningen av kinesisk medicin.

  ”Även om vägen för västerländsk medicin inom innovation kan skilja sig från traditionell kinesisk medicin, är deras väsentliga strävan konsekvent, det vill säga de är alla verifierade och förbättrade behandlingseffekten på vetenskapliga medel. Men kinesisk medicin betonar kvaliteten på läkemedel. ”Xu Hongxi betonar.

  Xu Hongxi förklarade vidare att från valet av frön, planteringstid, jord- och jordmiljö för plantering, kontroll av bekämpningsmedel och mikroorganismer, skördetiden, extraktionen av medicinal och den efterföljande produktionsprocessen kommer att påverka resultaten och resultaten och Kvaliteten på effektiviteten och kvalitetskonsistensen.Kvalitetskontrollen av traditionell kinesisk medicin påverkas av plantering, bearbetning och bearbetning av läkemedel.

  Enligt Xu Hongxis åsikt innebär vetenskaplig och rimlig kvalitetskontroll inte bara beredningen av traditionell kinesisk medicin, utan inkluderar också exakt testning och kontroll av dess effektiva ingredienser eller giftiga komponenter för att säkerställa kvaliteten på varje parti kinesisk medicin.Dessutom måste hela processen för kinesisk medicinforskning och utveckling förstå principen om ”säker, effektiv och kontrollerbar”.

  Att ta ett bra sätt att standardisera är också det inneboende kravet för att kinesisk medicin ska gå mot internationalisering.

  Feng Yibin betonade att även om forskningen av traditionell kinesisk medicin har blivit relativt enkel i modern tid, är nyckeln att accepteras allmänt av inhemska och internationella marknader.Från kemisk farmakologi till kvalitetsövervakning måste varje länk behandlas rigorös för att säkerställa säkerheten och effektiviteten för kinesisk medicin.Endast med tillräckliga vetenskapliga bevis och kliniska bevis kan allmänheten förbättra förtroendet för kinesisk medicin.I detta avseende sade Xu Hongxi otydligt att för att uppnå internationalisering och industrialisering av kinesisk medicin är standardiseringen förutsättningen.

  På vägen från standardisering till internationalisering kan vetenskaplig forskning och klinisk forskning eller asyl inte undvikas.

  ”Huruvida traditionella kinesiska medicinprodukter kan accepteras allmänt av det internationella samfundet är de” rena ”(rena) av produkten och den tillräckliga” forskningen ”(studie). Tidigare var våra ansträngningar inom detta område fortfarande otillräckliga. Internationalisering, Internationalisering, Kliniska bevis har visat sig stödja dess säkerhet och effektivitet, vilket är särskilt kritiskt.

  Xu Hongxi påpekade vidare att internationaliseringen av kinesisk medicin har gjort betydande framsteg under de senaste åren.I många aspekter av internationalisering har traditionell kinesisk medicin gradvis accepterats och erkänts av det internationella samfundet.Dessa åtgärder förbättrar inte bara det internationella rykte för traditionell kinesisk medicin, utan lägger också grunden för dess inträde på den globala marknaden.

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.