september 20, 2024

Financial Watch

Financial Watch : Finansiell insikt, kontroll av förmögenhet, oberoende åsikter, rationella investeringar

Ny kunskap om vetenskap | arg kan skada blodkärlshälsa

2 min read
Enligt en ny studie som publicerades i "American Heart Association Magazine" i American Columbia University -forskare, kan kortsiktig ilska ors

Enligt en ny studie som publicerades i ”American Heart Association Magazine” i American Columbia University -forskare, kan kortsiktig ilska orsakad av minnen från det förflutna ha en negativ inverkan på blodkärl att slappna av.

Tidigare studier har funnit att skador på vaskulär diastolisk förmåga kan öka risken för lidande av åderförkalkning och därmed öka risken för hjärtsjukdomar och stroke.

Forskare förklarade att tidigare studier har funnit att det finns ett samband mellan negativa känslor och hjärtsjukdomar eller andra hjärt -kärlsjukdomar.De mest negativa känslorna i forskning är ilska, och det finns färre forskning om ångest och sorg, men de är också relaterade till hjärtsjukdomar.

Den här gången undersökte forskarna om negativa känslor (inklusive ilska, sorg och ångest) skulle påverka funktionen av vaskulär funktion jämfört med neutrala känslor.

I studien tilldelades 280 vuxna slumpmässigt en av de fyra känslomässiga uppgifterna varar varje uppgift. upprepas från 1 till 100 för att inducera neutralt emotionellt tillstånd.

Analysen fann att från 0 minuter till 40 minuter efter att uppdraget har slutförts kan återkallandet av ilskaupplevelsen orsaka skador på vaskulär dilatation.Efter 40 minuter försvann denna situation.Jämfört med ilska har ångest och sorg inte orsakat betydande förändringar i blodkärlen innerväggen.

Forskare sa att forskningen av potentiella samband mellan ilska och vaskulär dysfunktion kan hjälpa till att hitta effektiva interventionsåtgärder för personer med hög risk för hjärt -kärlsjukdomar.

ORIGINAL TITEL: ”Ny kunskap om vetenskap | arg kan skada blodkärlshälsa”

Copyright 2019-2024 jianjiai.net All rights Reserved | Newsphere by AF themes.